Ghid cumparaturi praguri laterale

Ghid de cumpărături – Praguri laterale (1/3)

Care este diferența dintre pragurile laterale și barele laterale? Acest ghid de cumpărături vă oferă toate detaliile necesare pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare. De asemenea, acoperă caracteristicile personalizate și instalarea.

Pragurile datează încă de la apariția autoturismelor, fiind integrate în design-ul mașinilor și camioanelor, până când au căzut în disgrație dupa cel de-al doilea război mondial. Odată cu boom-ul vehiculelor utilitare sportive, care au început în anii 1980, pragurile laterale au revenit datorită practicității lor. Deoarece vehiculele utilitare sportive (SUV-uri) și pickup-urile au evoluat devenind obișnuite pentru transportul familiei și prietenilor dar și clienților ca limuzine de lux, pragurile laterale au crescut în popularitate alături de ele – servind drept “scări" care îi ajută pe pasageri să intre și să iesă din vehiculele cu înălțimi ridicate ale căilor de rulare.

În acest ghid, vom examina avantajele principale ale pragurilor laterale, vom clarifica diferitele stiluri existente și vă vom ajuta să vă dați seama care dintre ele sunt potrivite cu automobilul vostru îmbunătățind atât aspectul cât și funcționalitatea mașinii voastre. În acest ghid de cumpărături, indifferent de tip sau model, în general, ne vom referi la “praguri laterale".

Produsele pe care le oferim sunt disponibile în diverse materiale și finisaje. De exemplu, există versiuni din aluminiu și din oțel inoxidabil (de obicei lustruite), precum și cele tradiționale din oțel, acoperite cu finisaje durabile, rezistente la intemperii sau cromate. Suntem mândri să spunem că toate acestea produse pe care le-am selectat manual, sunt bine realizate, construite de producători care au dovedit că au creat durabilitate pe termen lung și au un grad excelent de potrivire și finisare.

De ce am nevoie de praguri laterale?

Funcționalitate

Fără o scară suplimentară, urcarea într-o mașină 4×4 (mai ales una ridicată) ar putea părea o sarcină insurmontabilă, cum ar fi săritura de la sol până la o fereastră de la etajul doi. Dacă la un moment dat a trebuit să ajutați copii mici, bătrâni sau poate o doamnă specială într-o rochie de vară să urce sau să coboare dintr-o mașina cu o înălțime ridicată, atunci știți exact la ce ne referim.

Pragurile si treptele laterale creează oferă un plus de siguranță pentru oricine în timpul urcării sau coborârii. În plus, aceste suprafețe de trecere sunt prevăzute cu caneluri sau texturi ridicate care maximizează aderența piciorului în orice fel de vreme. Odată ce ați instalat un set de praguri laterale pe automobilul vostru, veți elimina anxietatea și lupta cu care se confruntă persoanele mai puțin agile cand trebuie sa urce sau să coboare din mașină și veți spori siguranța și confortul pentru toată lumea. Asta te include și pe tine!

Pragurile laterale vor proteja, de asemenea, ușile și panourile laterale de deformarea data de pietre sau alte materiale aruncate de roți. Acest lucru este deosebit de important dacă rulați mult pe pietriș sau în zone neasfaltate. Pragurile laterale vă pot proteja și de zgârieturile sau îndoiturile ușii prin lovire (deschiderea altor uși) în locurile de parcare. Luați în calcul toate avantajele și de cât de multe daune pot scuti automibilul vostru, și așa decizia de achiziție vine de la sine.

Cu finisaje texturate, pragurile laterale vor servi ca un preș eficient pentru ștergerea noroiului, zăpezii, frunzelor și a murdăriei de pe pantofi înainte de a intra în mașină. Astfel, podelele automobilului vostru vor rămâne mult mai curate, fără nici un alt efort suplimentar.

Deoarece majoritatea pragurilor laterale sunt fabricate din materiale rezistente la coroziune, cum ar fi aluminiu sau oțel inoxidabil, prin achiziția lor puteți spune că ați investit într-un bun care își va menține valoarea în timp. Astfel, atunci când vă veți propune să vindeți automobilul vostru,  pragurile laterale instalate vor arăta încă bine și astfel vor crește valoarea de revânzare.

Stilul

Dacă aveți un pickup, un SUV sau un Jeep, atunci probabil simțiți, așa cum o facem noi, că mașinile 4×4-uri sunt atractive în natură și pot fi punctul de plecare pentru a crea o identitate individuală disctinctă a mașinii. Deoarece forma generală a camioanelor nu este pretențioasă, liniile generale tind să desemneze forța. Și atunci aplicarea unui detaiu luminos (sau negru) în locul potrivit poate îmbunătății designul, indică chiar luxul. Astfel, pragurile sau scările laterale au un impact puternic atunci când este vorba de aspect. Ele pot crea doar aspectul personalizat potrivit sau un aspect mai “finisat" decât ceea ce a fost initial oferit de fabrică.

Înțelegem că forma este la fel de importantă ca și funcționalitatea atunci când vine vorba de procesul de selecție. Din acest motiv, avem praguri laterale acoperite cu linii fin grosate, care vorbesc despre un stil de dungi cu dungi. Există, de asemenea, panouri cu modele stilate membranate, și modele de ochiuri care pot fi luate drept artă modernă. Veți găsi, de asemenea, praguri laterale plate, înconjurate de o bară tubulară de sprijin – creând astefel un hibrid praguri/scări.

De asemenea, există praguri laterale care sunt disponibili într-un număr mare de culori vii (inclusiv negru) – dintre care unele sunt vopsite, iar altele sunt acoperite cu pulbere. Deci, dacă aveți accente de culoare pe automobilul vostru, LED-uri colorate sau roți particularizate pictate, de ce sa nu le asortați cu un set de praguri laterale colorate? Sau să utilizați o culoare diferită pentru a crea un contrast izbitor.

Dacă preferați să praguri laterale care evidențiază robustețea, atunci vorbim de cele din aluminiu, cu model de diamante ridicate (disponibile cromate sau negre), care se potrivesc perfect cu orice cutie de scule din aluminiu deja montată pe sasiu. Sau, ia în considerare pragurile din oțel, cu un model de grătar perforat, proiectat să curețe încălțările de cele mai multe mizerii. Nu va fi confortabil să călcați pe ele cu picioarele goale, dar cu siguranță vor schimba aspectul și funcționalitatea automobilului.

Pentru ce tipuri de vehicule sunt produse pragurile laterale?

Deoarece pragurile si treptele laterale sunt realizate în primul rând din motive de funcționalitate, ele sunt utile numai pentru vehiculele cu înălțimi ridicate ale căilor de rulare. Dacă se fixează pe o mașină de pasageri standard, pragurile laterale se vor afla la o înălțime care ăți va sta de fapt în picioare. De asemenea, ți-ar fi ușor să-ți lovești gambele de ele! În consecință, veți găsi praguri și scări făcute special pentru camionete, vehicule utilitare sportive, Jeepuri și anumite camioane. Nu le veți găsi pentru sedanuri, coupeuri, hatchback sau break.

Ce este mai bun pentru mine?

Prima alegere pe care trebuie să o faceți este să decideți între un adevărat prag lateral (montat în plan și încastrat), o treaptă laterală (de formă tubulară) sau alte variante.

Bare laterale

Praguri laterale

Trepte/scari

*** în urmatoarea parte vom vedea în detaliu caracteristicile fiecarui tip de praguri în parte ***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.