Bare longitudinale

Bare longitudinale pentru majoritatea marcilor de masini.

Barele longitudinale sunt folosite în special la automobilele care au o caroserie de tip break, indiferent daca sunt turisme sau SUV-uri. De asemenea ele se pot monta și pe autoutilitare. Scopul principal al acestor bare care se afla de-a lungul plafonului, în laterale, este de a fi un suport pentru alte accesorii. Însă ele pot fi montate și doar pentru a îmbunătății design-ul mașinii. Barele longitudinale pot susține bare transversale pe care se pot monta apoi suporți de schiuri sau biciclete, portbagaje de plafon sau alte elemente destinate transportului.

Există 4 tipuri principale de bare longitudinale și diferă prin modul în care acestea se atașează la masina. Autovehiculele diferite folosesc diferite metode de atașare.

1. Bare longitudinale înălțate: Barele sunt din partea din față până în spatele acoperișului și arată ca în imaginea de mai jos. Acestea sunt montate din fabrică de producătorul mașinilor sau pot fi atașate ulterior.

2. Bare longitudinale solide: Șina solidă prezentată mai jos este o versiune mai modernă a șinei ridicate. Acestea tind să fie găsite pe autoturisme începând cu anul 2006 și sunt la același nivel cu acoperișul autovehiculului, adică nu există nicio distanță între acoperiș și șină.

3. Bare longitudinale cu puncte de fixare: Punctele fixe pot fi găsite pe orice tip de caroserie, fie că este vorba de saloon, hatch, estate sau MPV. Un punct fix este un punct desemnat pe un acoperiș al autovehiculului sau în interiorul glafului ușii, proiectat special pentru montarea unui portbagaj. De obicei, vor fi 4, ascunse sub un capac mic de plastic.

4. Bare longitudinale fără șine sau puncte de fixare: Dacă mașina voastră nu are niciuna dintre caracteristicile menționate mai sus, va avea nevoie de un tip de bare longitudinale care se vor aplica prin lipire.

Afișez 1–32 din 67 de rezultate