Alex – incepe anul cu o fapta buna!

Stiai ca poti directiona 2% din impozitul pe venitul anual (salariu sau PENSIE) pentru a sustine o cauza sociala? Si asta fara nicio cheltuiala suplimentara?

Completeaza formularul 230 si ajuta-l pe Alex si pe prietenii lui de la Help Autism sa continue terapia

Alex are 5 ani si este Autist. La o oprima vedere poate parea la fel ca oricare altul. Dar gandeste diferit si actioneaza diferit fata de un copil obisnuit.

Si are nevoie de ajutorul tau!

El face terapie, logopedie, face tot posibilul sa se integreze la gradinita si nu il interesesaza ca are certificat cu grad grav de handicap.

Nici pe mine nu m-ar interesa daca nu ar trebuii sa suport toate costurile aferente. Insa stiu ca imi poate fi mai usor daca firma ta l-ar sponsoriza pe Alex cu o mica suma. Sau daca tu vei completa formularul 230 pentru a redirectiona 2% din impozit in contul lui Alex deschis la asociatia Help Autism. Pe tine nu te costa nimic dar pentru Alex poate insemna o ora de terapie.

Daca vrei sa incepi anul cu o fapta buna, directioneaza 2 la suta din impozitul pe salariu sau pensie. Nu te costa nimic. Sunt banii care in loc sa se duca la stat, se vor duce pe ore de terapie si logopedie. O parte ii vor fi destinati lui Alex, o alta parte va ajunge la prietenii lui din Help Autism.
  • Daca ai o firma, descarca contractul de sponsorizare, completeaza-l pe calculator si trimite-l la mine pe email sau direct la Help Autism.
  • Daca esti angajat sau PENSIONAR, descarca formularul 230, completeaza-l, semneaza-l si trimite-l pe email la mine (in final tot la Help Autism ajunge doar ca trebuie sa le predau pe toate centralizat) – poti sa le pui si la posta sau daca esti din Bucuresti si strangi mai multe pot veni eu sa le iau.
  • Daca esti pfa, micro intreprindere sau ai venituri din orice alte surse in afara de salariu, descarca formularul 200 si urmeaza pasii de mai sus …  completeaza-l, semneaza-l si trimite-l pe email la mine

Serios, nu te costa nimic. Nu trebuie sa ma crezi pe mine.

Intra aici sa citesti mai multe despre Deductibilitatea Cheltuielilor de Sponsorizare in cazul Firmelor, din Impozitul pe Profit sau despre ce inseamna de fapt Redirectionarea a 2% din impozitul pe salariu.

Lucruri importante pe care trebuie să le ştii legat de 2%
1. Opţiunea pentru a redirecţiona nu presupune niciun cost din partea ta. Redirecţionezi 2% din impozitul pe venit şi nu 2% din venitul tău net.
2. Incepand de anul asta sunt eligibile si veniturile din pensii, atata timp cat pensie este impozitata. (mai mare de 2.000 de lei)
3. Formularul trebuie completat în fiecare an pentru înnoirea opţiunii de redirecţionare. Redirecţionarea se face din impozitul pe venitul plătit deja către stat în anul precedent. De aceea formularele din anul curent sunt datate cu anul precedent.
4. Data limită pentru depunerea formularului la Administraţia Financiară este 25 mai.

 

In martie Alex face 4 ani. Fa-i un cadou:  Completeaza acum! 
  • Daca ai o firma, descarca contractul de sponsorizare, completeaza-l si trimite-l la mine pe email sau direct la Help Autism.
  • Daca esti doar angajat, descarca formularul 230, completeaza-l, semneaza-l si trimite-l pe email la mine (in final tot la Help Autism ajunge doar ca trebuie sa le predau pe toate centralizat)
  • Daca esti pfa, micro intreprindere sau ai venituri din orice alte surse in afara de salariu, descarca formularul 200,  completeaza-l, semneaza-l si depune-l la ANAF pana pe 25 mai 2017.

 

Intra aici sa citesti mai multe despre Deductibilitatea Cheltuielilor de Sponsorizare in cazul Firmelor, din Impozitul pe Profit sau despre ce inseamna de fapt Redirectionarea a 2% din impozitul pe salariu.

Conform Ghidului Sponsorizarii Publicat de echipa Finantare.ro Noul Cod Fiscal în vigoare, Articolul 25, aliniatul (4), lit i prevede:

contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri;

2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Conform unui articol din Ziarul Financiar, Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG. Chiar daca nu inseamna nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzeaza de această facilitate. Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile din Romania se ridică la 300 – 400 milioane de euro anual.